(0167) 56 40 39 info@vernou-steenbergen.nl

3-0-1_vernou

Onlangs voegde Vernou een nieuw product toe aan zijn assortiment: de Bio-Care. Deze installatie biedt gebruikers de mogelijkheid om reststromen van reinigingsvloeistoffen en gewasbeschermingsmiddelen op een verantwoorde, biologische manier te verwerken. De eerste Bio-Care is inmiddels geleverd: Vernou plaatste deze bij DLF in Moerstraten.

Tijdens het reinigen of vullen van machines of bijvoorbeeld de spuitkar, kan een verontreinigde vloeistof vrijkomen. Door deze op te vangen in een pomp put – na doorstroming in een of twee bezinkputten kan deze vloeistof worden doorgepompt naar een buffertank. Van hieruit wordt deze naar de Biotoop van de Bio-Care gepompt. Dit gebeurt via een nivo-besturingssysteem. De Bio-Care bestaat uit een of twee Biotopen die zijn gevuld met speciale (Carex) planten. Op deze wijze verwerkt de Bio-Care de verontreinigde vloeistof geheel automatisch zonder enig restafval en is sprake van een duurzaam waterbeheer.

Vernou plaatste een eerste Bio-Care installatie bij DLF in Moerstraten. DLF is gespecialiseerd in de veredeling, productie, marketing en verkoop van graszaden en levert tevens een assortiment van groenbemestingsgewassen en maïs. DLF heeft een honderdtal medewerkers in dienst en opereert in de Benelux vanuit twee vestigingen. Het bedrijf maakt deel uit van het Deense DLF-Trifolium, de wereldmarktleider in graszaden.

3-0-2_vernou 3-0-3_vernou 3-0-4_vernou 3-0-5_vernou