Skip to main content Skip to footer

Pomptechnieken

Pompkeuze

De markt biedt een grote verscheidenheid van pompen. Voor de juiste selectie van een pomp die optimaal geschikt is voor een specifieke toepassing is ervaring nodig. Vernou adviseert u bij aanschaf van een pomp en bekijkt uw specifieke situatie.  Daarbij informeren we onder meer naar zaken als bijvoorbeeld de viscositeit van de te verpompen vloeistof. Zitten er vaste bestandsdelen in? Wat is de temperatuur en is de zuurgraad.

Belangrijk is ook de zuighoogte en de weerstandberekening in de persleiding. De meeste pompen die een korte levensduur hebben zijn verkeerd geselecteerd voor de toepassing. Door onze 30-jarige ervaring op dit gebied kunnen wij u een professioneel en passend advies geven.

Onderhoud van pompen

Voor elke machine maar vooral voor een pomp is onderhoud belangrijk voor de levensduur.

In onze hiervoor uitgeruste werkplaats gebeurt dit door ervaren monteurs .

D.m.v. onze testinstallatie wordt na elke onderhoudsbeurt de pomp getest op capaciteit, druk en opgenomen vermogen. Het testrapport dat hieruit voortvloeit geeft alle relevante informatie

Onderdelen

Vernou levert onderdelen voor vrijwel elk merk pomp. Van onze best verkochte merken hebben wij de meest gangbare onderdelen op voorraad.

Dealerschappen

Vernou levert met name de merken Lowara, DAB, Pedrollo, Grundfos, Flygten Faggiolati, maar daarnaast ook een verscheidenheid aan andere merken.